Stand van zaken Project Wonen, welzijn en zorg voor ouderen en mensen met een beperking

Door Redactie op 13 november 2019

Het project ‘Wonen, welzijn en zorg voor ouderen en mensen met een beperking’ (afgekort: project WWZ) is opgezet door het Netwerk Zorg, het Ouderen Netwerk en het Netwerk Handicap & Beleid; alle 3 van de PvdA.

Het project WWZ begon met een conferentie op 11 november 2017. Daarna is besloten er een vervolg aan te geven. Er werden 3 concept-notities over het onderwerp geschreven. De 3 netwerken besloten om deze notities voor commentaar voor te leggen aan de leden tijdens een conferentie op 24 mei jl. in het Tweede Kamergebouw. Tijdens die conferentie is meegedeeld hoe de 3 netwerken het verdere verloop van het project voor zich zagen. Een afzonderlijke bijeenkomst over het aspect Wonen in dit najaar en daarna het opstellen van een eindrapport vóór het einde van dit jaar.

Foto van Ram Soekhlal, John Kerstens en Nico Bernts

V.l.n.r.: Ram Soekhlal, John Kerstens en Nico Bernts

Wat zij toen nog niet wisten was het voornemen van het partijbestuur om het project ‘Zeker zijn van een Eerlijke Toekomst’ in het leven te roepen. De opzet en het doel van dit project lijken veel op die van het project WWZ. Onderdeel van het project van het partijbestuur is het werken met themagroepen, zoals voor zorg en voor wonen, waarbij iedereen zijn opvattingen in kan brengen.

De 3 netwerken hebben zich afgevraagd of het niet verstandig is om aan te haken bij het project van het partijbestuur. Na rijp beraad is daartoe besloten. Zij zien af van het organiseren van een afzonderlijke bijeenkomst over het aspect wonen.

Zij zullen de 3 concept-notities (welke dat zijn is hier op de website na te lezen) en het verslag van de conferentie van 24 mei (hier na te lezen) inbrengen in de themagroepen voor wonen en voor zorg.

Het partijbestuur organiseert op 16 november a.s. het eerste ‘Toekomstlab’, waar tijdens de tweede workshopronde gesproken zal worden over o.a. de thema’s zorg en wonen. De 3 netwerken raden de deelnemers aan de conferentie van 24 mei jl. aan om hun opvatting over deze onderwerpen naar voren te brengen tijdens de bijeenkomst van het ‘Toekomstlab’ of via https://toekomstlab.pvda.nl

Zo hopen de 3 netwerken dat er via de ‘Toekomstlab’ voldoende aandacht wordt besteed aan wonen, welzijn en zorg voor ouderen en mensen met een beperking.

Voor een verslag van de eerste bijeenkomst op 11 november 2017 verwijzen wij u naar deze pagina op onze website.